Міжнародний день людей з інвалідністю

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Не дивно, що в давні часи і навіть аж до сучасної історії у людей, яких ми зараз відносимо до категорії - люди з інвалідністю, було дуже мало шансів на виживання взагалі.

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей особливими потребами.

Це кропітка робота, і не одного дня. Цього року, з метою висвітлення наслідків роботи шкільного колективу над даною проблемою, ми традиційно приєднались до обласних заходів відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю. 30 листопада 2017 року роботи учнів школи-інтернату були гідно представлені на виставці у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів і концертних програм.

/Files/images/nov/IMG_20171130_090627.jpg

/Files/images/nov/IMG_20171130_090710.jpg

/Files/images/nov/IMG-159e9bb2b94adb8d606293fe140d99b0-V.jpg

/Files/images/nov/IMG-e52a26f0ed7335ef6af3fabffbcd40d0-V.jpg

Цього ж дня учні школи-інтернату Святоха Анатолій, Святоха Євген та Халимон Сергій взяли участь у змаганнях з настільного тенісу з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, де зайняли призові місця, за що були нагороджені грамотами та медалями.

/Files/images/nov/Изображение 028.jpg

/Files/images/nov/Изображение 039.jpg

Вони не вимагають до себе жалю. Вони пристосовуються як можуть зі всіх своїх сил. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне - можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе звичайними людьми, як і всім нам. Ми всі рівні перед Богом.

У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя.

Кiлькiсть переглядiв: 995

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.