Відвідини нової експозиції “Музею Гетьманської слави”.

Галереї "Театральна вистава в палаці Кирила Розумовського"

Напередодні Дня пам'яток історії та культури, що відзначається 18 квітня, в палаці українського гетьмана К.Г. Розумовського, відбулось відкриття нової експозиції “Музею Гетьманської слави”.

На захід зібралось численне товариство. Були запрошені і вихованці Батуринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст. Нову експозицію презентувала гостям науковий співробітник відділу історії Гетьманства А.Грабовець, захоплююча розповідь якої дала можливість поринути в славну епоху українських гетьманів.

Кульмінацією заходу стала вистава “Останні роки життя Кирила Розумовського”, підготована і розіграна за власним сценарієм працівниками заповідника та учнями Батуринської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Адже, відомо, що попри значні статки та велику кількість маєтностей, К. Розумовський зробив свідомий вибір, і в 1794 році, на схилі свого життя, повернувся в улюблений Батурин. Саме цей епізод життя гетьмана і був презентований до уваги глядачів.

Присутні на виставі вихованці школи-інтернату отримали безліч позитивних вражень від виступу аматорського колективу та були вражені колоритними костюмами акторів.

Під час заходу діти дізнатися багато нового про ключове явище української історії — добу Гетьманщини, славні діяння наших предків — українських синів-гетьманів та офіційну резиденцію Батурин, в якому, як в дзеркалі, проявились кращі здобутки тієї пори.

Кiлькiсть переглядiв: 508

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.