День цивільного захисту

Згідно зі статтею 3 Конституції України життя та здоров'я людини, її безпека є найвищими соціальними цінностями, за забезпечення яких держава відповідає перед нею.

У світі постійно виникають різного роду небезпеки, які пов’язані з природними катаклізмами, аваріями і катастрофами. Кінець ХХ століття та початок ХХІ принесли рекордну кількість небезпек природного, техногенного та соціально-політичного характеру.

Виникнення небезпечних ситуацій, як правило загрожує життю людей, завдає великих матеріальних збитків. А особливо гостро це відчувається зараз в Україні, де на сході країни проходять боєві дії.

Відповідно до річного плану Батуринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст. на 2015 — 2016 н.р. з метою формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, 6 березня 2016 р. в навчальному закладі було проведено День цивільного захисту, під час якого учні за їх віковими категоріями практично відпрацювали теоретичні знання та навички, які отримали під час вивчення теорії на уроках предмету «Основи здоров’я» та на виховних заходах в позаурочний час.

Так згідно плану проведення було організовано евакуацію учнів з навчального закладу за сигналом, евакуація умовно «пораненого» із подальшим наданням першої медичної допомоги, спортивна естафета.

/Files/images/DSC04693.JPG

/Files/images/DSC04712.JPG

/Files/images/DSC04786.JPG

/Files/images/DSC04812.JPG

Проведенню Дня цивільного захисту передувала значна робота всього колективу школи - інтернату, що і принесло відповідні результати.

/Files/images/DSC04687.JPG

Практична спрямованість заходів, що проводились протягом Дня цивільного захисту, викликала інтерес учнів, спонукала їх до поглиблення знань з цивільного захисту та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.

Кiлькiсть переглядiв: 436

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.