День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі.

Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Демографічна катастрофа посіяла в душах мільйонів людей фізіологічне почуття страху, необоротно вплинула на генофонд нації.

Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2000 р. у четверту суботу листопада в нашій державі щорічно відзначається День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій.

/Files/images/DSC05988.JPG

Відповідно до плану заходів, вихованці школи-інтернату взяли участь у загальноміських заходах приурочених Дню пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій, у школі було проведено перегляд відеофільмів про події 1932-33 рр. з їх обговоренням.

/Files/images/DSC05991.JPG

У бібліотеці організовано виставку книг та публікації з даної теми. Про людей, які безневинно загинули в ті трагічні роки, вихованцям школи нагадувала свічка Пам`яті.

/Files/images/DSC06024.JPG

Ми пам'ятаємо, що наш обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути.

Кiлькiсть переглядiв: 607

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.