День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Указом Президента України № 180/2004 від 11-го лютого 2004 року, щорічно, 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – День пам’яті. Саме в цей день, святкують річницю виведення військ з Афганістану у 1989 році. Кожного року воїни-афганці збираються біля меморіалів та пам’ятників загиблих товаришів, щоб згадати про них, вшанувати їх подвиг, які виконували свій службовий обов’язок у горах Афганістану. У спецоперації в Афганістані в 1979-1989 роках взяли участь 165 тисяч українців, з них 3500 не повернулось додому.

/Files/images/DSC06615.JPG

Відповідно до листа Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації від 10.02.2017 р. № 05-17/498, річного плану роботи Батуринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст., плану заходів з національно-патріотичного виховання 15 лютого 2017 р. у навчальному закладі було проведено виховний захід «День вшанування учасників бойових дій на території інших держав». Під час нього вихованці школи-інтернату розширили свої знання про значний внесок українців, в тому числі і земляків, в роки війни в Афганістані, переглянули та обговорили відеофільми про дані події.

/Files/images/DSC06617.JPG

/Files/images/DSC06618.JPG

Ми пам'ятаємо і завжди пам'ятатимемо про кожного нашого загиблого співвітчизника. Схиляємо низько голови перед усім ветеранам-інтернаціоналістам за їх вірне служіння Батьківщині і готовність до її захисту та вміння перемагати, за піклування за родинами загиблих побратимів і патріотичне виховання молодого покоління.

Не переривається нить пам'яті, мужності, героїзму нашого воїнства. На зміну батькам стають сини.Так було, так є, так буде!

Кiлькiсть переглядiв: 564

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.