Повернутися до звичайного режиму

День рідної мови

Ти велична і проста,

Ти стара і вічно нова,

Ти могутня, рідна мово!

Мова — пісня колискова.

Мова — матері уста.

І. Багряний

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Рідна мова — це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, іншими духовними надбаннями. Світ захоплюється українською мовою, яка належить до першої трійки наймилозвучніших мов земної кулі. У 1934 році на конкурсі мов у Парижі українська мова була визнана поряд з французькою і перською як найкраща, найбагатша мова світу. За мелодійністю українська мова друге місце серед мов світу, поступаючись лише італійській.

21 лютого 2017 року в Батуринській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ст. відзначили Міжнародний день рідної мови, з метою збереження та розвитку мови, як важливого чинника культурної самобутності.

/Files/images/DSC06694.JPG

Учні 5-10 класів писали “диктант єдності” “Україна — наша земля, наша Батьківщина”.

/Files/images/DSC06678.JPG

Під час підготовки та проведення диктанту вчителі звертали увагу на адаптацію матеріалу з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності кожного вихованця.

/Files/images/DSC06699.JPG

Під час проведення “диктанту єдності” вчителька закликала учнів зберігати і шанувати рідну мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтесь про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич і могутню силу, бо це мова якою розмовляли наші батьки, діди та прадіди. Збережіть її в усій чудовій красі для себе і наступних поколінь.

/Files/images/DSC06715.JPG

Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтесь про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич і могутню силу, бо це мова якою розмовляли наші батьки, діди та прадіди. Збережіть її в усій чудовій красі для себе і наступних поколінь.

Кiлькiсть переглядiв: 704

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.